Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Het Vierkant
 
 
Uitgelicht Uitgelicht
>Lees meer> onder menuknoppen
Taakgroep VieringenTaakgroep K!ND 

Diaconie - Inspiratie - Kerkenraad
 
Voedselbank

Voedselbank
Op zondag 12 maart konden er houdbare etenswaren meegenomen worden naar de kerk voor de Voedselbank voor de mensen die noodgedwongen daar moeten aankloppen. Wij willen de Voedselbank en haar klanten een steuntje in de rug geven. Daarom zal ook de diaconale collecte bestemd zijn voor de Voedselbank.

Als u niet in de gelegenheid was spullen mee te nemen, dan kunt u ze ook tot en met vrijdag 31 maart afgeven bij Ton Novotný, Saint Rémylaan 36 in Wognum. Bel voor de zekerheid eerst even op [06-25512477.
 
Veertigdagentijd

Veertigdagentijd

U kunt de veertigdagentijd-kalender volgen in de rechterkolom. 
Het thema is  Uit liefde voor jou - ontvangen en delen. 
U wordt uitgedaagd om ergens van af te zien, om bewust tijd en aandacht te schenken aan de medemensen. 

Quarantaine (quaranta giorni, veertig dagen) is een van origine medische term die afkomstig is uit het Italiaans ten tijde van de pestepidemie in de 14e eeuw. alle aanmerende schepen werden verplicht om veertig dagen in de haven stil te blijven liggen. De bemanning mocht het schip niet verlaten. Deze maatregel behelst het afschermen van risicobronnen ter vermindering van verspreiding van een infectie.  De Berg der Verzoeking is volgens de Rooms-Katholieke en de Oosters-orthodoxe kerkelijke traditie de heuvel in de woestijn van Judea waar Jezus werd verzocht door de duivel.
Deze heuvel wordt ook wel de Quarantania-berg genoemd, de berg van de veertig dagen, vernoemd naar de tijd die Jezus daar zou hebben gevast. De exacte locatie is onbekend.

Hoewel er zesenveertig dagen zijn tussen Aswoensdag en Pasen (einde van de vastentijd), wordt er traditioneel niet gevast op de zes zondagen tijdens deze periode, waardoor men op veertig dagen uitkomt.
Redactie

Door het lijden naar vernieuwing.
Uit beknelling naar bevrijding.
Van onvrijheid naar opstanding.
lees meer »
 
Klok voor vrede Klok voor vrede

Klok Westerkerk Amsterdam

In navolging van de Westerkerkgemeente in Amsterdam wordt elke maandag om 19.00 uur een kwartier de kerkklok aan de Raadhuisstraat in Wognum geluid voor alle mensen die lijden onder oorlogsgeweld. Met het luiden van de 'klok voor vrede' wordt ook gevraagd om troost, hoop, verbinding. 
Kerkenraad

>Lees meer> onder menuknop Muziek:
Wij staan hier sterk
 
 
 
 
Veertigdagentijdkalender

 

 
Kerkdienst
>Lees meer> onder menuknop Kerkdiensten
In de 40-dagentijd liturgische stukken van Roel Brinkman 
onder menuknop Inspiratie

 
 

Wognum
datum en tijdstip 26-03-2023 om 10.00 zomertijd


Uitzending
Liturgie


4Cantorij met
Joost van der Kooij

19.00 Op Sweelinck-TV
meer details

Wognum Sweelinckhof
datum en tijdstip 28-03-2023 om 19.00


40-dagentijd
Liturgie

 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.