Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Het Vierkant
 
 
Nieuws Nieuws
- De toekomst van de kerken van Sijbekarspel en Benningbroek
De projectgroep zoekt nog naar een goede bestemming. Als dat niet lukt gaat de kerk van Sijbekarspel in 2023 in de verkoop.
In Benningbroek wordt de kerk, samen met het bouwplan op de kerkengrond tegenover de kerk,  mogelijk gebruikt  voor een paar dagen per week dagbesteding vanuit de naastgelegen zorgboerderij. De gemeente staat hier niet afwijzend tegenover; ook de provincie wil medewerking verlenen. Samen met een woningstichting bestaat het plan uit sociale bouw voor jongeren, senioren, starters en enkele units voor zorgvragende echtparen .

Verhuur gronden
Langs het Kerkelaantje te Benningbroek komt per 1 januari enkele percelen grond vrij voor verhuur. Deze percelen zijn geschikt als weidegrond maar ook teelt kan er op plaatsvinden. Ze zijn gezamenlijk ongeveer 8 hectare groot.
Heeft u belangstelling voor het huren van deze percelen dan kunt u dat kenbaar maken bij onze rentmeester, de heer E. Lingeman, lingeman@lrrm.nl of Postbus 132, 3890 AC Zeewolde.

Verhuur pastorie
Door het vertrek van ds. Peter van Ankeren komt de pastorie voor een periode vrij. Wij proberen deze te verhuren. Eerst voor een periode van zes maanden, met daarna verlengingen van een maand, totdat de nieuwe dominee komt. De huurprijs bedraagt € 1200,-- per maand.
De pastorie is een zeskamer-woning. De woning is voor een deel nog ingericht, in de keuken zit de nodige inbouwapparatuur. De energiekosten zijn voor rekening van de huurder.
Belangstellenden kunnen zich opgeven: j.hania@quicknet.nl.

Jan Hania
 
Informatie verhuur Informatie verhuur
Hannelore Lamers [06-10631859
koster.kerk@gmail.com
 
Kerk Wognum

Kerk Wognum
De kerk aan Raadhuisstraat 15 is beschikbaar voor diverse doeleinden: huwelijken, afscheidsdiensten, vergaderingen, workshops, trainingen, tentoonstellingen, concerten enz.
Naast de kerkzaal beschikt de kerk over een ontvangst/vergaderruimte op de begane grond en een vergaderruimte op de zolder.
lees meer »
 
Kerk Benningbroek

Kerk Benningbroek
Het Witte Kerkje aan Kerkelaan 10 is beschikbaar voor diverse doeleinden: huwelijken, afscheidsdiensten, vergaderingen, workshops, trainingen, tentoonstellingen, concerten enz. Naast de kerkzaal beschikt de kerk over een consistorie die ook gebruikt kan worden als vergaderruimte, rouwkamer.
lees meer »
 
Kerk Sijbekarspel

Kerk Sijbekarspel
Het kerkje aan Westerstraat 42 is beschikbaar voor diverse doeleinden: huwelijken, afscheidsdiensten, vergaderingen, workshops, trainingen tentoonstellingen, concerten enz.
lees meer »
 
Voormalige kerk Nibbixwoud

Voormalige kerk Nibbixwoud
lees meer »
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.