Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Het Vierkant
 
 
Beroepingscommissie Beroepingscommissie
Rens Opbroek
Door de kerkenraad is een beroepingscommissie geformeerd.
De commissie, die tien leden telt, is een afspiegeling van onze gemeente. Er is gelet op een goede verhouding tussen man, vrouw, jonger, ouder, wel of geen ervaring met beroepingswerk.
De leden zijn: Rieneke de Boer, Herman Borger, Tryja Boven, Arienne Brinkman, Ina Broekhuizen, Joost van der Kooij, Renate Koren, Samantha Kroonenburg, Koos Taanman, Harry Toebes.
Uit hun midden hebben zij Joost gekozen als voorzitter, Koos als secretaris, Tryja als degene die de communicatie verzorgt.
De commissie moet het beroepingswerk in rust. vrede, vertrouwelijkheid kunnen doen. 
Daarom is afgesproken dat de commissie alleen de kerkenraad op de hoogte houdt. De kerkenraad rapporteert via Klankbord, Klankbord Expres, de website, mededelingen in de kerkdienst of via een speciaal voor gemeenteleden belegde informatiebijeenkomst over de voortgang.
Wij wensen de commissie veel succes.
 
Consulent Consulent

ds. Jantina de Ruiter
Ik ben geboren in Amsterdam, opgegroeid in Wormer. Ik heb aan verschillende universiteiten, op verschillende tijden theologie en psychologie gestudeerd, tien jaar als docent levensbeschouwing gewerkt in Grootebroek.
In 2012 werd ik predikant in deeltijd van de Evangelisch-Lutherse gemeente in Enkhuizen.
Sinds 2020 ben ik met veel plezier predikant van de Protestantse Gemeente THOMAS.
In 2000 ben ik getrouwd met Jan Wilco Dijkstra. Hij werkt bij het Toegepast-Natuurwetenschappelijk- Onderzoek (TNO) in Petten als wetenschappelijk onderzoeker naar groene energie.
We hebben drie lieve kinderen: Chantal, Annika, Edo. Chantal woont niet meer bij ons thuis. Sinds twee jaar zijn wij opa en oma.
Ik ben op latere leeftijd predikant geworden. Vlak voordat ik daarmee begon, heb ik de kerkelijke opleiding aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam gedaan, stage gelopen bij Gemeente Het Vierkant bij ds. Hester Smits. Zij heeft mij ook verbonden aan Gemeente THOMAS in een besloten dienst vanwege corona.

Nu zal ik vaker in Wognum en omgeving zijn, in deze spannende tijd waarin de Gemeente op zoek gaat naar een nieuwe predikant. Zoals voorgeschreven in de kerkorde is er dan een consulent die de kerkenraad en beroepingscommissie bijstaat. Ik vind het een eer dat ik hiervoor gevraagd ben.
We komen elkaar vast wel af en toe tegen. 
 
Nieuws Nieuws
Toekomst kerken Sijbekarspel, Benningbroek
De projectgroep zoekt nog naar een goede bestemming. 
In Benningbroek wordt de kerk, samen met het bouwplan op de kerkengrond tegenover de kerk, mogelijk gebruikt  voor een paar dagen per week dagbesteding vanuit de naastgelegen zorgboerderij. De gemeente staat hier niet afwijzend tegenover; ook de provincie wil medewerking verlenen. Samen met een woningstichting bestaat het plan uit sociale bouw voor jongeren, senioren, starters en enkele units voor zorgvragende echtparen.
De projectgroep heeft een tussenrapportage naar de kerkenraad gestuurd. 
Met de Woningstichting uit Medemblik bezig wordt een bouwplan op het gedeelte land tegenover de kerk in Benningbroek ontwikkeld. Als er een plan ligt wordt u geïnformeerd. 
Houd er rekening mee dat het nog wel enkele jaren gaat duren voordat de woningbouw gerealiseerd wordt.

Verhuur pastorie
Door het vertrek van ds. Peter van Ankeren komt de pastorie voor een periode vrij. Wij proberen deze te verhuren. Eerst voor een periode van zes maanden, met daarna verlengingen van een maand, totdat de nieuwe dominee komt. De huurprijs bedraagt € 1200,-- per maand.
De pastorie is een zeskamer-woning. De woning is voor een deel nog ingericht, in de keuken zit de nodige inbouwapparatuur. De energiekosten zijn voor rekening van de huurder.
Belangstellenden kunnen zich opgeven: j.hania@quicknet.nl.

Jan Hania
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.